home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Wéér Scottie

  10 juni 2024

  Niets of bijna niemand lijkt Scottie Scheffler te kunnen stoppen. Zondag was de nummer-1 van de wereld wederom de sterkste. Ditmaal won Scheffler The Memorial Tournament, zijn 5e zege in 2024.

  12 toernooien heeft Scottie Scheffler tot nu toe gespeeld in 2024. Daarvan won hij er 5, eindigde hij 11 keer in de top-10, 8 keer in de top-5 en werd hij in totaal door slechts 44 spelers verslagen. Zijn slechtste resultaat? Een 16e plaats. Het zijn cijfers waarvan weinigen hadden gedacht dat we ze na Tiger Woods nog zouden zien. Scheffler domineert en blijft maar domineren.

  Die dominantie kreeg zondag nog maar eens een uitroepteken. Op een lastige slotdag op Memorial ging het zelfs voor Scheffler allesbehalve vanzelf. Met horten en stoten kwam de Amerikaan over de eindstreep met een laatste ronde 74 (+2), nipt genoeg om Collin Morrikawa een slag voor te blijven. Morrikawa wist als een van de weinigen onder par te duiken en maakte dankzij een 71 (-1) bijna het gat van 4 slagen goed waarmee hij de dag begon.

  Zover kwam het niet. Ondanks een, naar Schefflers standaard, matige slotdag kon de beste golfer van het moment opnieuw een beker in de lucht houden. Natuurlijk is hij de topfavoriet om volgende week zondag hetzelfde te doen op Pinehurst. Het US Open zal om ander golf vragen, maar niemand lijkt eraan te twijfelen dat Scheffler ook dat in de tas heeft.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie