home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Weber pakt LPGA-kaart, Van Dam doet stapje terug

  12 december 2021

  Dewi Weber mag zich in 2022 LPGA Tour-speelste noemen. De Nederlandse slaagde met verve voor de Qualifying School. Anne van Dam is haar kaart definitief kwijt en moet het volgend jaar een treetje lager doen.

  Vorige week begonnen Anne van Dam en Dewi Weber aan hun jacht naar een tourkaart voor 2022. 144 holes verder heeft Nederland volgend jaar opnieuw een speelster op het hoogste niveau voor de dames. Ze luistert alleen naar een andere naam. Dewi Weber. Na een teleurstellend seizoen op de Symatra Tour, het 2e niveau voor de dames, piekte de 25-jarige speelster op het juiste moment.

  Van de bijna 150 dames die vorige week startten eindigde Weber na 8 solide rondes knap als gedeeld 10e. Een prestatie van formaat. Na 7 prima rondes was de tourkaart zondag al voor de ronde vrijwel zeker binnen voor Weber. Haar beste golf kwam er dan ook niet meer uit, maar ook een ronde 73 (+1) was ruim voldoende.

  De knappe prestatie van Weber betekent dat ze zich komend jaar kan gaan richten op spelen met en tegen de beste speelsters van de wereld.

  Van Dam verliest kaart

  Voor Anne van Dam waren de druiven zondag een stuk zuurder. Na een matig jaar verloor de Nederlandse in november haar speelrecht met een terugkeer naar Q School als gevolg. Daarin kwam ze tekort.

  Van Dam overleefde vorige week probleemloos de eerste cut in Alabama, maar had het deze week op een andere baan veel lastiger. Een ronde 76 op zaterdag betekende dat ze een klein wonder nodig had om bij de felbegeerde top 45 te komen. Van Dam vocht zondag voor wat ze waard was met drie vroege birdies, maar kwam niet verder dan een 71 (-1) en een 60e plaats.

  Hoewel Van Dam waarschijnlijk nog wel een paar toernooien zou kunnen spelen in 2022 is het verlies van haar tourkaart een flinke domper. De komende maanden zal de in Orlando wonende Nederlandse gaan uitvogelen hoe haar 2022 eruit ziet.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie