home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Weber maakt opmars

  10 december 2021

  Dewi Weber heeft donderdag goede zaken gedaan op weg naar haar LPGA-kaart. Met een sterke ronde plaatste de Nederlandse zich stevig in de top 10. Anne van Dam zou virtueel haar kaart net behouden.

  Donderdag begon deel 2 van de golfmarathon die de LPGA Q-School heet. De dames spelen een groot toernooi van 144 holes, verdeeld over 2 weken. Zowel Weber als Van Dam wist vorige week vrij probleemloos de eerste cut te overleven. Deze week worden de kaarten echt verdeeld. De beste 40 speelsters verdienen of behouden speelrecht voor 2022.

  Weber deed donderdag precies wat ze moest doen. Met een van de beste rondes van de dag (66, -6) speelde ze zich richting de top van het leaderboard. Met nog 3 rondes te spelen is niets zeker, maar Weber kan zich in de laatste 54 holes een foutje permiteren.

  Dat geldt nog niet voor Anne van Dam. Na een moeizaamjaar verloor Van Dam haar tourkaart, deze week probeert ze hem te behouden. Na 5 rondes staat ze met -4 37e, een plek die precies recht zou geven op een kaart. Vrijdag en zaterdag is het zaak om een veiligere positie te bemachtigen voor wat een zondag vol spanning zal worden.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie