home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Weber en Van Dam op koers

  6 december 2021

  Dewi Weber en Anne van Dam hebben de eerste horde op weg naar hun tourkaart genomen. De twee overleefden de cut van 72 van de 144 holes op de LPGA Q School.

  De Qualifying School van de LPGA Tour is een ware golfmarathon. Over 144 holes, verspreid over twee weken en twee banen in Alabama wordt bepaald welke 40 dames een kaart veroveren voor komend seizoen. Zondag viel na vier rondes de eerste helft af. De overgebleven speelsters spelen vanaf donderdag om de echte prijzen.

  De scores van afgelopen week worden overigens meegenomen naar de beslissende week. Voor Weber en Van Dam betekent dat, dat ze er prima voorstaan. In ieder geval op een plek die virtueel recht geeft op een kaart.

  Van Dam, die na een teleurstellend seizoen haar kaart verloor, staat na vier dagen op een 35e plaats. Dat zou dus net voldoende zijn om haar kaart weer terug te veroveren.

  Weber heeft een nog iets betere uitgangspositie. Afgelopen seizoen speelde zij op Symetra Tour, een circuit onder de LPGA Tour, maar directe promotie zat er als nummer 41 op de order of merrit niet in. Met een 16e plaats na vier rondes ligt Weber op koers om via de Q School wel haar kaart te veroveren.

  Donderdag gaan de beste 70 speelsters door op de Highland Oaks Golf Club in Dothan, Alabama. Zondag moet blijken of Van Dam en Weber zich (ook) volgend jaar LPGA-speelster mogen noemen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie