home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Watson honorary starter op Augusta

  13 januari 2022

  Tom Watson is toegevoegd aan het selecte gezelschap honorary starters tijdens The Masters. Naast Gary Player en Jack Nicklaus mag de tweevoudig winnaar de komende jaren de ceremoniele eerste afslag verrichten.

  Honorary starter is een erebaantje dat voor weinigen is weggelegd. Kortgezegd zijn er twee vereisten om tot de uitverkoren te horen: je moet oud-winnaar zijn en, minstens zo belangrijk, een speler met een imposante loopbaan achter de rug. Overigens werd vorig jaar een uitzondering gemaakt toen Lee Elder als eerste afro-Amerikaanse deelnemer ook naast Player en Nicklaus op de tee verscheen. De doodzieke Elder was niet in staat om een bal te slaan. Hij overleed eind 2022.

  De carrière van Watson mag imposant genoemd worden. Watson wist 39 keer te winnen op de PGA Tour, waaronder 9 majors en in 1977 en 1981 The Masters. Tijdens The Open 2009 was de toen 59-jarige Amerikaan dicht bij een 9e majorzege, maar in een play-off met Stewart Cink trok tot verdriet van velen hij aan het kortste eind.

  In een eerste reactie liet Watson weten vanzelfsprekend vereerd te zijn met zijn benoeming. “Augusta is in april een van mijn favoriete plekken op te zijn. Ik kijk ernaar uit om mijn vrienden Jack en Gary te vergezellen”, aldus Watson.

  Niet de minsten

  Watson voegt zich na zijn drive in een indrukwekkend lijstje met honorary starters. De traditie begon in 1963 met Jock Hutchison en Fred McLeod. Daarna volgden onder andere Byron Nelson, Sam Snead en Arnold Palmer. Nicklaus verricht sinds 2010 de eerste afslag, Player sinds 2021.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie