home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Wat is de Hero Cup?

  12 januari 2023

  Op de kalender van de DP World Tour prijkt deze week een nieuwe naam: de Hero Cup. Het toernooi in Abu Dhabi is een generale repetitie voor de Ryder Cup later dit jaar.

  GB&I vs. Europees vaste land

  De Hero Cup is een wedstrijd volgens het principe van de Ryder Cup. 3 dagen lang spelen 2 teams in verschillende spelvormen tegen elkaar. In plaats van Europa tegen de Verenigde Staten spelen teams van spelers uit Groot-Britannië en Ierland tegen spelers van het Europese vaste land. Een format dat tot 2013 bekend stond als de Seve Trophy.

  Waarom dit toernooi?

  Na 9 jaar afwezigheid wordt de Seve Trophy dus onder een andere naam weer nieuw leven in geblazen. Dat het toernooi niet langer de naam draagt van de overleden legendariche Spanjaard zorgde overigens voor irritatie bij zijn familie.

  Voor Luke Dondald, in september de captain van het Europese Ryder Cup-team, is de Hero Cup een mooie manier om spelers te ’testen’ in een matchplay- en teamformat. Op de DP World Tour klopt het nodige talent op de deur. Met het oog op september krijgen ze een mooie kans om zich in de kijker van captain Donald te spelen.

  Wat zijn de teams?

  Verwacht geen Rory McIlory, Jon Rahm, Viktor Hovland en Matt Fitzpatrick op de tee in Abu Dhabi. Deze heren hoeven zich zeer waarschijnlijk geen zorgen te maken over hun plek in de Ryder Cup en kunnen nog langer genieten van hun golfbreak.

  Dat neemt niet weg dat er 2 sterke teams aan de start verschijnen in de Hero Cup. Iets wat vroeger bij de Seve Trophy wel anders was.

  Namens Groot-Brittanië & Ierland spelen: Tommy Fleetwood (playing captain), Shane Lowry, Tyrrell Hatton, Ewen Ferguson, Robert McIntyre, Richard Mansell, Seamus Power, Callum Shinkwin, Jordan Smith en Matt Wallace.

  Zij nemen het op tegen het Europese vaste land dat speelt met: Francesco Molinari (playing captain), Thomas Detry, Thomas Pieters, Victor Perez, Alex Noren, Sepp Straka, Antoine Rozner, Rasmus Højgaard, Adrian Meron en Guido Migliozzi.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie