home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Vooruitblik: toppers in Phoenix

  8 februari 2023

  Het WM Phoenix Open zal waarschijnlijk een nóg groter circus worden met een sterker deelnemersveld dan ooit. De DP World Tour keert terug naar Singapore.

  PGA Tour – WM Phoenix Open

  TPC Scottsdale – Scottsdale (AZ), Verenigde Staten – $ 20.000.000

  Een festival waarbij golf bijna bijzaak is. Dat is misschien wel de beste omschrijving van het WM Phoenix Open. Dit jaar zal ‘de grootste show op gras’ nog een beetje groter zijn, in ieder geval als het aankomt op het deelnemersveld.

  Het WM Phoenix Open is een van de uitverkorenen om in ieder geval in 2023 bestempeld te worden als designated event. Dat betekent een fors grotere prijzenpot en een deelnemersveld waarbij alle topspelers in principe aanwezig zijn. 23 spelers uit de top 25 van de wereld staan deze week op de tee op TPC Scottsdale.

  Zeg je TPC Scottsdale dan zeg je uiteraard de 16e. De korte, verraderlijke par 3 wordt ieder jaar omgebouwd tot een stadion met bijna 20.000 zitplekken. Als er gedurende de dag meer alcohol in de man is wordt het publiek steeds uitbundiger. Goede slagen kunnen op applaus rekenen, missers worden afgestraft met een luid boegeroep.

  De 16e krijgt uiteraard de meeste aandacht, maar misschien zijn de 15e en 17e nog wel betere holes. Deze haalbare par 5 (15) en par 4 (17) hebben alles in zich om een uitstekende risk en reward hole te zijn. Op de 15e wacht na een goede drive een relatief korte 2e slag naar de green. Die wordt echter omgeven door water en dus liggen een eagle en een bogey dicht bij elkaar. Datzelfde geldt voor de 17e. Deze par 4 is niet lang, maar water links van de green zal een iets omgehaalde drive meteen afstraffen.

  Het lijkt op voorhand een mooie week te gaan worden in Arizona. Met een majorewaardig deelnemersveld in een van de beste ambiances in golf.

  DP World Tour – Singapore Classic

  Laguna National Golf Resort Club – Singapore – $ 2.000.000

  De DP World Tour is terug in Azië. Toen de kalender voor het nieuwe seizoen bekend werd gemaakt, viel direct op de de tour zijn grenzen weer iets gaat verleggen. Door covid was het een paar jaar niet mogelijk om toernooien in Azië te spelen, maar in 2023 staat er zelfs een soort Asian swing op de kalender.

  Na 9 jaar wordt er ook weer gespeeld in Singapore. Tussen 2009 en 2012 maakte het Singapore Open deel uit van wat toen nog de European Tour was en in 2014 week de tour uit naar de stadstaat voor The Championship nadat er in Zuid-Korea problemen waren.

  Nu is de tour dus terug in Singapore voor de Singapore Classic. Darius van Driel en Wil Besseling starten donderdag in dit nieuwe toernooi. Net als tijdens The Championship in 2014 is Laguna National deze week het decor.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie