home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Volle buit voor VS in foursomes

  22 september 2023

  Het Amerikaanse team maakte haar favorieten rol volledig waar. Alle 4 de te pakken punten gingen naar het team van captain Stacey Lewis. Suzann Pettersen zal met haar Europese dames in de achtervolging moeten.

  In de schemer liepen de dames vanmorgen de 1e tee van Finca Cortestin op. Vanaf de grote tribune achter de tee klonk vooral een luidkeels ‘Olé, Olé, Olé’, het strijdlied van de Europeanen in de Ryder Cup en de Solheim Cup. Op de baan sloeg het Europese enthousiasme alleen al snel om.

  Al in de eerste partij ging het snel de verkeerde kant op voor de Europese dames. Lexi Thompson en Meghan Kang hoefden niet heel hard hun best te doen om al binnen 3 holes op 3up te komen tegen Maja Stark en Linn Grant. Toen de zenuwen enigszins waren vertrokken, knokten de 2 Zweedsen zich kanp terug naar all square. In het slot ging het toch nog mis. Thompson en Kang waren met 2&1 te sterk.

  De 2 partijen die volgenden haalden beide de slothole, maar het kwartje wilde niet naar de Europese kant vallen. Danielle Kang en Andrea Lee waren met 1up te sterk voor Celine Boutier en Georgia Hall. Nelly Korday en Allisen Corpuz wisten met dezelfde score een punt voor de Amerikanen te pakken tegen Leona Maguire en Anna Nordqvist.

  De slotpartij van de vrijdagochtend werd een pijnlijke les voor het duo Charley Hull en Emily Pedersen. Zij stonden na 9 holes maar liefst 6 down tegen Ally Ewing en Cheyenne Knight. Een gewonnen hole op de 10e verzachtte de pijn wellicht nog iets, maar na 14 holes zat hun foursome er met een 5&4 nederlaag op.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie