home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Verrassingen op dag 1 WGC Matchplay

  25 maart 2021

  De eerste dag van het WGC Matchplay stond vol van verrassende uitslagen. Een veegpartij in de eerste flight en verliespartijen van spelers in vorm.

  Poulter maakt gehakt van McIlroy

  Dat Rory McIlroy niet in topvorm is, wisten we al. Dat Ian Poulter een ijzersterke matchplayer is, zal ook niemand meer verbazen. De combinatie van die twee zaken zorgde in de allereerste partij wel voor een opvallende uitslag. Poulter liet weinig heel van zijn Noord-Ierse opponent. Na 13 holes was de partij al voorbij, 6&5 de uitslag.

  Gelukkig voor McIlroy zit zijn toernooi er niet direct op. Er wordt de eerste drie dagen gespeeld in een pouleformat. Uit 16 poules van 4 mogen de beste spelers na dag 3 door naar de knock-out fase.

  Ook DeChambeau onderuit

  Bryson DeChambeau kwam wel in vorm naar Austin. De Amerikaan verslikte zich in zijn eerste partij wel in Antoine Roznier. Roznier won onlangs het Qatar Masters, dus reisde ook met een goed gevoel af naar Texas. De Fransman bleek opgewassen tegen het geweld van DeChambeau en won zijn partij solide met 2up.

  Thomas verliest van Kuchar

  Minstens zo verrassend was de verliespartij van Justin Thomas. De Players-kampioen moest zijn meerdere erkennen in Matt Kuchar. Kuchar, oud-winnaar van het toernooi, bleek nog altijd een goede matchplayer. Hij won met 3&2 van zijn landgenoot.

  Johnson wint wel

  In het slagveld onder de grote namen deed Dustin Johnson wel goede zaken. De nummer-1 van de wereld won met 2up van Adam Long.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie