home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Veel oranje in het rood

  12 mei 2022

  De eerste dag van het Soudal Open in Belgiƫ eindigde voor 4 van de 5 Nederlanders onder par. Joost Luiten was de uitzondering, maar de Nederlander knokte voor wat hij waard was.

  Met het Soudal Open is het Belgisch Open voor het eerst in 22 jaar terug op de European Tour. Het toernooi op Rinkven, vlakbij Antwerpen, kent met 5 Nederlandse spelers een mooie oranje afvaardiging.

  Wil Besseling, Darius van Driel en Lars van Meijel hadden donderdag een vroege starttijd. Tijdens de lunch hadden ze alledrie dezelfde score achter hun naam staan. Besseling, Van Driel en Van Meijel tekenden allemaal voor een 69 (-2). Daarmee staan ze na 18 holes 26e.

  Joost Luiten en Daan Huizing mochten in de middag op de 1e tee verschijnen. Hun rondes konden niet meer van elkaar verschillen. Waar Luiten een slechte 1e 9 (+3) kende, ging het bij Huizing met -3 juist voortvarend. En waar Luiten zich richting het clubhuis omhoog knokte, viel Huizing een stukje terug.

  Met 70 (-1) had Huizing wel een betere ronde dan zijn landgenoot. Luiten zal vooral blij zijn dat hij vrijdag nog genoeg heeft om voor te spelen.

  Pieters beste Belg

  Thomas Pieters kon vrijdag in ‘zijn’ Antwerpen natuurlijk rekenen op het meeste publiek. De Belg stelde zijn toegestroomde fans niet teleur. Met een ronde 69 (-2) kende Pieters een zeer degelijke start.

  Die andere Belgische Thomas – Detry – had het moeilijker. Detry kwam donderdag niet verder dan een 71 (level).

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie