home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van Meijel naar The Open

  28 juni 2022

  Lars van Meijel mag in juli deelnemen aan de 150e editie van The Open op St. Andrews. De Challenge Tour-speler plaatste zich via een van de kwalificatietoernooien voor de historische editie van de major.

  Van Meijel noteerde op Fairmont St. Andrews ronde 67 (-5) en 75 (+3). Zijn score van -2 was niet voldoende om direct een van de 4 beschikbare startbewijzen te bemachtigen. Omdat nog 2 anderen met dezelfde score op een 3e plaats waren geƫindigd moest een play-off uitsluitsel geven.

  In de play-off met Alex Wrigley en PGA Tour-spelers Aaron Rai was het pleit snel beslecht. Na een slechte drive wist Rai op de eerste play-off hole slechts een bogey te maken. 2 parren van Wrigley en Van Meijel waren voldoende voor een plaats in The Open.

  10e Nederlander in oudste major

  Van Meijel wordt in juli de 10e Nederlander die af mag slaan in het oudste golftoernooi ter wereld. In de 149 eerdere edities was een 15e plaats van Gerard de Wit in 1972 het beste oranjeresultaat.

  Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel kunnen zich in theorie ook nog in The Open spelen. De beste 3 spelers die deze week in het Horizon Irish Open in de top 10 eindigen en nog geen startbewijs hebben mogen ook afslaan op The Old Course.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie