home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van Driel, Luiten en Huizing door

  16 september 2023

  Darius van Driel, Joost Luiten en Daan Huizing zijn nog niet klaar op Wentworth. Voor Wil Besseling zit het BMW PGA Championship er helaas wel al op. Aan kop is het een Zweeds onderonsje.

  200 meter had Joost Luiten zaterdagochtend nog te gaan op de 18e hole van Wentworth. Vrijdag moest de 2e ronde vanwege mist 1,5 uur worden uitgesteld, waardoor niet iedereen zijn ronde kon voltooien. De flight van Luiten had net de pech de het spel op de slothole werd stilgelegd.

  Voor Luiten stond er 200 meter voor de vlag nog veel op het spel. De Nederlander balanceerde vrijdag heel dag rond de cutlijn en een bogey op de relatief eenvoudige par 5 slothole zou een gemiste cut betekenen. Met die wetenschap koos Luiten ervoor om 2 keer een wedge te slaan en een simpele maar belangrijke par veilig te stellen.

  Maar veilig spelen zal niet het gameplan moeten zijn, wil Luiten nog echt een rol van betekenis gaan spelen in het toernooi waar hij doorgaans wisselend in presteert. Op -3 kijkt hij vanaf een 39e plek al na 36 holes tegen een flinke achterstand aan.

  Dat geldt ook voor de andere Nederlanders die het weekend haalden. Darius van Driel en Daan Huizing moeten de komende tijd vol aan de bak om hun speelrecht voor 2024 veilig te stellen en dan helpt een gehaalde cut op Wentworth altijd mee. Van Driel staat na 2 rondes 70 (-4) een slag boven Luiten. Huizing moest vrijdag vechten om het weekend te halen, maar slaagde daar precies in dankzij een birdie op de slothole. Hij haalde de cut dus on the number en begint als 68e aan het weekend.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie