• magazine
  • contact

Van Driel in Schotse middenmoot

31 juli 2022

In zijn jacht naar broodnodige euro’s voor kaartbehoud is Darius van Driel zondag met een 41e plaats in het Hero Open weinig opgeschoten. Amerikaan Shawn Crocker troefde een herboren Eddie Pepperell net af.

Voor Van Driel is iedere euro er op dit moment een. Nu het meeste golf van het seizoen wel gespeeld is wordt de belangrijkste vraag wie er wel of niet aan de juiste kant van de Race to Dubai staan.

Van Driel bungelt net rond de belangrijke 120e plaats en daar kwam deze week weinig verandering in. De Nederlander haalde de cut on the number en kon in het weekend nog enkele plaatsen winst boeken naar de 41e plek. Daarmee klimt hij iets op de jaarranking. Als nummer 119 is Van Driel virtueel veilig.

Wel of geen lijfsbehoud is voor Sean Crocker de komende jaren geen vraagteken meer. De Amerikaan won op Fairmont St. Andrews zijn eerste toernooi op de DP World Tour en heeft dus sowieso 2 jaar speelrecht.

Misschien nog wel een groter verhaal dan de zege van Crocker is de wederopstanding van Eddie Pepperell. De Engelsman verkeerde de afgelopen 3 jaar in een enorme dip. Op golfgebied en op mentaal vlak. De 2-voudig winnaar kwam een slag te kort voor een play-off, maar lijkt de weg omhoog weer te hebben gevonden.