home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van Driel en Huizing door in Duitsland

  31 mei 2024

  Darius van Driel en Daan Huizing hebben de cut gehaald in het Porsche European Open. Van Driel is met een 26e plaats voorlopig de beste van de twee Nederlanders in Duitsland. Huizing moest diep gaan om een plek in het weekend te bemachtigen.

  Vanwege zware regenval en een ondergelopen baan kon de tweede ronde pas veel later van start. Van Driel en Huizing moesten tot laat in de middag wachten voordat ze de baan in konden. Laatstgenoemde moest na een matige eerste dag (77, +4) vol aan de bak om niet net als vorige week het weekend te missen.

  Met 3 birdies en 2 bogeys op zijn eerste negen leek een nieuw vrij weekend wel in het vooruitzicht te liggen voor Huizing. Op holes 3 en 4, zijn 12e en 13e hole, perste de Nederlander er een birdie en een eagle uit om een sprong tot boven de cutlijn. Ondanks een bogey op de 6e bleef Huizing nipt boven de scheidslijn.

  Voor Van Driel hoefde minder diep te gaan om ook zaterdag te mogen starten. Donderdag had hij met een 72 (-1) een degelijk resultaat neergezet op de baan waar hij in 2021 al een keer net naast de zege greep. Om deze week opnieuw een greep te kunnen doen naar de overwinning zal Van Driel wel een sterk weekend nodig hebben. Vrijdag noteerde de nummer-15 van in de Race to Dubai een 71 (-2), waardoor hij op -3 in de middenmoot het weekend ingaat.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie