home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van Driel 11e na superronde in Kenia

  12 maart 2023

  Darius van Driel heeft zich zondag nog flink omhoog kunnen spelen in het Magical Kenya Open. Met een slotronde 63 (-8) noteerde hij de beste score van het toernooi en klom hij 25e plaatsen naar een 11e plek.

  Een wonderbaarlijke eindsprint, zo mag de laatste ronde van Darius van Driel wel genoemd worden. Dat de Nederlander het weekend haalde, mocht in een tot dusver moeizaam seizoen al een bescheiden wist genoemd worden. Meer dan een plek in de middenmoot van het kleine Magical Kenya Open leek er niet in te zitten.

  Maar zondag vond Van Driel echt het gaspedaal. Direct na een eagle op de 4e moest hij voor de 3e keer deze week een slag inleveren op de par 4 5e. Het bleek uiteindelijk het enige smetje op de kaart. Op de 13 holes die Van Driel nog speelde richting het clubhuis wist hij liefst 7 birdies te maken voor een ronde 63 (-8). Een score die de hele week door niemand gemaakt was.

  Voor meedoen om de winst was de achterstand naar de leiders al te groot. Van Driel stond even in de top 3, maar toen moest het top van het leaderboard nog een groot deel van hun ronde spelen. Een 11e plaats was desondanks een mooie opsteker voor de Nederlander die dit seizoen pas 1 cut wist te halen.

  Besseling zakt verder weg

  Voor Wil Besseling ging het in het weekend juist volledig de andere kant op. Donderdag wist hij met een ronde 65 (-6) zich nog bovenaan het leaderboard te melden, maar daarna bleek de koek volledig op. Besseling zakte met rondes 71, 76 en 77 weg naar de voorlaatste plaats.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie