home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van Dam, Luiten en Van Driel door

  9 juni 2023

  Joost Luiten, Darius van Driel en Anne van Dam hebben de cut gehaald in het Volvo Scandinavian Mixed. Luiten en Van Driel hadden een heel lage ronde nodig om door te gaan naar het weekend.

  Er was werk aan de winkel voor de Nederlanders in Zweden. Luiten en Van Driel hadden als mannen donderdag met respectievelijk een 76 en 73 een heel moeizame eerste dag. Van Dam opende als dame met een ronde 72 (level par).

  Een dag later hing de Nederlandse vlag er anders bij. Luiten wist wat hem te doen stond en deed precies dat. Met 6 birdies op zijn eerste 9 holes schoot de Bleiswijker als een raket omhoog op het leaderbaord richting de goede streep van de cutlijn.

  Hoewel de birdies na de turn voor Luiten opdroogden – hij maakte nog een birdie en een bogey – deed hij met een 66 (-6) uitstekende zaken. Van +4 klom hij naar -2 en 88 plekken op het leaderboard. Goed voor een 38e plek en ruim voldoende om de cut te halen.

  Voor Darius van Driel was de cutlijn vanaf +2 een stuk dichterbij. Ook Van Driel wist behoorlijk te klimmen. Een ronde 67 (-5) betekende 66 plekken winst op het leaderboard. Met -4 staat Van Driel gedeeld 21e.

  Anne van Dam kon vrijdag niet zo laag gaan als haar landgenoten. Ze zette na haar 72 van donderdag een prima 69 (-3) neer en staat op -3 precies tussen haar landgenoten in.

  Whitnell mijlenver voor

  Bovenaan het leaderboard is het op dit moment nog niet erg spannend. Dale Whitnell ging vrijdag nog een heel stuk lager dan de Nederlanders. Mede dankzij een 61 (-11) heeft de Engelsman op -17 een gat van 6 slagen geslagen naar zijn naaste belagers.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie