home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Tournament of Champions zonder Rory

  1 januari 2023

  Het golfjaar trapt deze week op de PGA Tour traditioneel af met het Sentry Tournament of Champions op Hawai. Het kampioenenbal kan rekenen op een sterk veld. De afwezigheid van Rory McIlroy is even verwacht als opvallend.

  Het Sentry Tournament of Champions is een fijne beloning voor de kampioenen van het afgelopen jaar. Een klein veld, geen cut en een prachtige locatie. Dit jaar is de seizoensstart extra prettig, want met 15 miljoen dollar is de prijzenpot bijna dubbel zo groot als in 2022.

  Vanaf dit jaar heeft de PGA Tour zogeheten elevated events in het leven geroepen. Deze 12 toernooien hebben een veel grotere prijzenpot en het idee is dat alle topspelers deze toernooien op hun speelkalender zetten. Iedereen mag er per jaar 1 overslaan.

  Rory McIlroy heeft ervoor gekozen om zijn joker direct in te zetten en reist niet af naar Maui. De Noord-Ier begint zijn seizoen halverwege de maand in Dubai. McIlroy zal dus de volgende elevated events van 2023 allemaal moeten spelen. In het verleden speelde hij het Tournament of Champions overigens slechts een keer, in 2019.

  Tegenover de afwezigheid van McIlroy staan heel wat andere toppers die wel spelen. Jordan Spieth, Justin Thomas, Scottie Scheffler, Jon Rahm en Viktor Hovland beginnen hun 2023 op Hawaii. Ook de naam van Wil Zalatoris valt op. De Amerikaan stond sinds augustus langs de kant met een blessure en maakt zijn terugkeer.

  Titelverdediger Smith ontbreekt (uiteraard)

  Hoewel de tour het onderwerp LIV in 2023 graag links laat liggen, kunnen we er in de kop van het nieuwe jaar al niet omheen. Vorig jaar was het Cameron Smith die de sterkste was op Maui. Zoals bekend besloot de Australiƫr een paar maanden later over te stappen naar LIV met de bijbehorende verbanning van de PGA Tour. Zijn titel verdedigen zit er dan ook niet in.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie