home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Top 10 is niet genoeg voor Besseling

  21 oktober 2023

  Wil Besseling staat na 54 holes van het Andalucia Masters op een 10e plaats. Een uitstekende plek, maar zondag zal hij laag moeten gaan om echt een move te maken in de Race to Dubai.

  Dat Wil Besseling deze week, of volgende week, een topnotering nodig heeft om een reis naar de gevreesde Quilifying School te voorkomen is al veel beschreven. Zaterdag bewees de Nederlander zichzelf ondanks een ronde onder par geen grote dienst. Hoe mooi een top-10 plek ook zal zijn, genoeg is het niet.

  Zaterdag leek Besseling met een goede start op de weg omhoog. Met 2 birdies in zijn eerste 4 holes stond hij zelfs even slechts een slag achter een grote groep leiders. Maar de goede start doortrekken lukte Besseling helaas niet. Tot de 11e hole bleef hij weliswaar foutloos, meer birdies kwamen er niet op de scorekaart. Bogeys op 11 en 12 brachten hem weer op de score waarmee hij de dag begon.

  Dankzij 2 birdies op weg naar het clubhuis klom Besseling nog wel naar een 10e plaats. Om echt een grote sprong te maken in de Race to Dubai zal hij zondag minimaal in de top-5 moeten eindigen. Alleen dan lijkt de top-116 nog haalbaar. Besseling staat voorlopig virtueel op een 146e plaats. De achterstand op de top-5 bedraagt nu 2 slagen, al is het erg druk bovenaan het leaderboard. Besselings achterstand op leiders Jeff Winther en Matti Schmidt is 6 slagen.

  Huizing consolideert

  Voor Daan Huizing is het zaak om zijn plaats bij de beste 116 over de finish te trekken in het seizoensslot. Als nummer-109 heeft hij dat grotendeels in eigen hand. Huizing zette met het halen van de cut een grote stap richting lijfsbehoud. Zaterdag was met een ronde 71 (-1) misschien geen topdag, maar de kaart voor 2024 is wel weer een beetje dichterbij.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie