home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Toetje voor Besseling

  6 november 2022

  Wil Besseling mag toch afreizen naar Zuid-Afrika voor de Nedbank Challenge. Omdat er genoeg spelers zich afmelden staat de Nederlander toch op de deelnemerslijst voor het rijk gedoteerde bonustoernooi.

  De Nedbank Challenge is een fijn extraatje voor de beste spelers op de DP World Tour en een aantal spelers van de Sunshine Tour. In principe onvangt de top 60 van de Race to Dubai een uitnodiging voor het cutloze toernooi in Sun City.

  Besseling voldoet als nummer 76 weliswaar niet aan die vereiste, maar gelukkig voor hem reist lang niet iedereen af Zuid-Afrika. Vooral de topspelers die ook op de PGA Tour spelen genieten even van een aantal weken vrij. Op het moment van schrijven waren er 16 afmeldingen. Precies genoeg voor Besseling om een plekje in het veld te bemachtigen.

  Ook nog naar Dubai?

  Het gegardeerde geld dat Besseling volgende week verdient, telt gewoon mee voor de Race to Dubai. Met een topresultaat kan de Nederlander zich plaatsen voor het DP World Tour Championship in Dubai. Het seizoensslot staat een week later op de planning. Daarvoor zal wel alleen een heel goede week volstaan. Besseking heeft ruim 100 punten (€ 100.000) minder dan nummer 60 Thomas Detry en in een toernooi zonder cut gaat vanzelfsprekend iedereen sowieso met geld naar huis.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie