home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Tiger terug met 69

  17 februari 2023

  Tiger Woods ie terug. En hoe. Met een ronde 69 (-2) overtrof hij donderdag de verwachtingen van velen in de eerste ronde van de Genesis Invitational. Een relatief fit ogende Woods liet zien nog altijd mee te kunnen met de jonkies.

  De deelname van Woods kwam vorige week behoorlijk uit de lucht vallen. Nog geen 3 maanden terug zagen we hem strompelend en vanuit een buggy meedoen met de PNC Father Son Challenge en nu was hij klaar voor het ‘echte werk’? De golfwereld stond in ieder geval even op zijn kop.

  Het gaat te ver om te zeggen dat Woods donderdag zijn critici eens goed de mond snoerde, want er zat hier en daar zeker nog wat roest op de swing. Niet gek en geen schande als je bedenkt dat The Open in juli zijn laatste officiele toernooi The Open was.

  Woods mistte vooral richting de green hier en daar nog de scherpte die nodig is om echt mee te gaan doen voor de zege. Vanaf de tee is de kracht er wonderwel nog steeds. In een flight met Rory McIlroy en Justin Thomas was zijn power fade meer dan eens goed voor de langste drive van de 3.

  Dat Woods een kaart met een 69 kon overhandigen is even indrukwekkend als wonderlijk. 15 holes lang wilden de putts niet vallen, maar op de slotholes werd de oude Scotty Cameron opeens hot. Woods maakte birdies op 16, 17 en de razend moeilijke 18e om +1 om te draaien in -2.

  Daarmee staat hij na 18 holes op een 27e plaats, beter dan ruim 100 man in het veld. Gezien de recente geschiedenis een prestatie van formaat.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie