home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Tiger talk of the town

  8 april 2022

  Er valt veel te schrijven over de eerste ronde van The Masters. Dat Sungjae Im na 18 holes de leiding in handen heeft was slechts een bijverhaal. Want natuurlijk ging de meeste aandacht uit naar Tiger Woods. Die bij zijn terugkeer niet teleurstelde.

  Om iets over 11 lokale tijd was het dan zover. Voor het eerst sinds november 2020 verscheen Tiger Woods weer op de tee. Op een afgeladen eerste tee van Augusta National maakte de 5-voudig kampioen na 506 dagen zijn (zoveelste) comeback. De afgelopen dagen zijn vrijwel alle superlatieven wel gebruikt om te vertellen hoe bijzonder de terugkeer van Tiger is. Ruim 13 maanden na een auto-ongeluk waarin hij bijna zijn been verloor.

  Nu was het weer tijd voor golf. Oogde Woods helemaal fit? Natuurlijk niet. Was zijn spel weer zoals vanouds? Ook dat zal niemand verwacht hebben. Maar dat Woods tekende voor een eerste ronde 71 (-1) zal ook menig verwachting hebben overtroffen. Met die score versloeg hij 73 van de 90 spelers in het deelnemersveld.

  Woods leek zich in te zetten op behoudend golf om zijn been niet direct volledig te belasten. Een tactiek die werkte. Bij vlagen zagen we magistraal ijzerspel zoals we van Tiger gewend zijn, bij vlagen was het vooral vanaf de tee nog onzeker. Maar de grote getallen bleven van de kaart. Doorgaans een succesformule op Augusta.

  Natuurlijk is het afwachten hoe Woods’s been het toernooigolf gaat houden. Ook fysiek oogde Tiger, vanzelfsprekend, nog niet helemaal de oude. Toch lijkt het erop dat niemand daar deze week om maalt. Het feit dat de 15-voudig majorwinnaar deze week meespeelt is al een overwinning. Voor zichzelf en voor de golfwereld.

  Im aan kop

  Sungjae Im kroop donderdagavond in bed als solo leider. De Koreaan opende zijn toernooi met een ronde 67 (-5). Daarmee staat hij een slag los van Cameron Smith. De Players-kampioen begon zijn ronde met een double en sloot zijn dag er ook mee af. Door 8 birdies op de overige 16 holes tekende Smith toch voor een 68 (-4).

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie