home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Thomas wint The Players

  15 maart 2021

  Justin Thomas heeft zondag The Players gewonnen. De Amerikaan boog op de slotdag een achterstand van drie slagen om naar een zege.

  Het was zondag een herhaling van zetten in de laatste flight. Een week eerder vochten Lee Westwood en Bryson DeChambeau om de zege in de Arnold Palmer Invitational. In dat gevecht was DeChambeau de sterkste. Nu was het affiche voor de laatste flight hetzelfde. De winnaar van The Players werd alleen eerder beslecht.

  Westwood, drie met twee slagen voorsprong begon, en DeChambeau maakten een bijzonder foutenfestijn van hun eerste paar holes. De Amerikaanse longhitter kreeg het op hole 4 zelfs voor elkaar om slechts enkele tientallen meters van de tee in het water te slaan.

  De fouten in de laatste flight brachten de rest van het veld dichterbij. Onder andere Justin Thomas rook zijn kans. Thomas, gestart met drie slagen achterstand, kwam na een bogey op de 8e op stoom met birdies op 9 en 10, een eagle op 11 en nog een birdie op 12. Een reeks die hem opeens bovenaan het leaderboard bracht. Een positie die even begon te wankelen door een vreemde bogey op 14. Thomas mistte een putt van nog geen meter.

  In het restant van zijn ronde bleef hij wel koel. Thomas maakte de must make birdie op 16, redde knap zijn par op de eilandgreen van 17 en overleefde (ternauwernood) de lastige 18e.

  Zo moesten opeens Westwood en DeChambeau in de achtervolging. Dat lukte niet. Voor Westwood bleek een bogey op de bekende 17e de genadeslag, voor DeChambeau mocht een eagle op 16 niet meer baten.

  Zo werd Thomas dankzij een ronde 68 (-4) de winnaar van The Players. De zege op Sawgrass is zijn grootste sinds het PGA Championship van 2017. Het is ook een mooie opsteker voor Thomas die nog geen makkelijk 2021 had. In januari raakte hij in opspraak toen microfoons een homofobe opmerking (naar zichzelf) opvingen. Het kostte hem een groot sponsorcontract. Die pijn zal met deze overwinning grotendeels zijn verdwenen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie