home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Terug aan de top

  24 oktober 2022

  Rory McIlroy won zondag de CJ Cup in South Carolina. Een belangrijke zege voor de Noord-Ier die terug is op de hoogste positie van de wereldranglijst.

  In maart 2012 had Rory McIlroy voor het eerst de kans om ook op papier de allerbeste golfer van de wereld te worden. Met een zege in de Honda Classic zou de 22-jarige krullenbol Luke Donald aflossen als nummer-1 van de wereld. En winnen deed hij. Onder andere door een opstomende Tiger Woods af te slaan.

  Bijna 11 jaar later had McIlroy deze week als titelverdediger in de CJ Cup een nieuwe kans om de nummer-1 te worden. Weer volstond alleen een zege. Weer deed de viervoudig majorwinnaar precies wat hij moest doen. Winnen. Met een wild einde trok hij de overwinning over de streep met een slag voorsprong op Kurt Kittayama.

  “Ik geniet meer van het spel dan ooit”, zei McIlroy na afloop van zijn 21e overwinning op de PGA Tour. Wie kijkt na zijn prestaties van de afgelopen maanden kan die uitspraak goed begrijpen. Natuurlijk was er de pijnlijke zondag op St. Andrews toen hij de zege in The Open moest laten aan Cameron Smith, maar verder stapelde hij topnotering op topnotering. Met 3 overwinningen en een FedEx Cup.

  Het heroveren van de nummer-1 plek is voor McIlroy een bekroning van een heel mooi en bewogen jaar. Tussen de topnoteringen door was hij toch vooral ook de spreekbuis en voorvechter van de loyale spelers in de strijd tussen PGA Tour en LIV. Vanuit die rol zette hij, samen met onder andere Tiger Woods, ook nog belangrijke stappen in het hervormen van de PGA Tour.

  Voor McIlroy is het golfjaar nog niet klaar. Volgende maand gaat hij in de seizoensfinale van de DP World Tour in Dubai nog proberen ook de Race to Dubai te winnen. Daarna zal de blik gaan richting 2023 wanneer hopelijk ook die 5e majorzege zal komen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie