home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Superstart in Spanje

  12 oktober 2023

  Joost Luiten en in. het bijzonder Wil Besseling schoten donderdag uit de startblokken in het Acciona Open de Espana. Beide landgenoten staan na dag 1 in de top-10.

  Gaat Wil Besseling dan toch als een Houdini ontsnappen uit een seizoen dat tot nu toe een opeenstapeling van teleurstelling is? Alleen met een topresultaat kan de Nederlander een weg naar de Qualiying School voorkomen. De nummer-161 in de Race to Dubai bungelt in de laatste weken van het seizoen aan een zijden draadje.

  Donderdag zette Besseling een belangrijke stap om dat zijden draadje te veranderen in een dik touw. Met een ijzersterke openingsronde 64 (-7) in het Spaans Open staat zijn naam na 18 holes op een mooie 2e plaats, een slag achter leider Matthieu Pavon. Uiteraard is er nog veel golf om te spelen, maar hopelijk wordt dit de week die Besseling nodig heeft.

  Joost Luiten hoeft zich absoluut geen zorgen te maken over lijfsbehoud. Zijn enige doel voor de staart van het seizoen zal zijn om zo hoog mogelijk in de Race to Dubai te eindigen en een kaart voor de PGA Tour te bemachtigen.

  Ook Luiten deed donderdag goede zaken om dat doel te halen. Binnen 8 holes stonden er 5 birdies op zijn kaart. Op de 2e 9 volgden nog wel 2 bogeys, maar ook 2 birdies. Op -5 staat Luiten op een 6e plaats.

  Daan Huizing speelde zich met een 10e plaats in het Alfred Dunhill Links Championship vorige week zo goed als zeker. Huizing begon zijn Spaans Open met een voorzichtige 70 (-1). Een score waar Darius van Driel veel voor over zou hebben. Van Driel moet vanaf +1 vrijdag flink aan de bak om het weekend te halen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie