home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Stroeve start

  19 januari 2023

  Terwijl de birdies je donderdag op Yas Links om de oren vlogen kenden de Nederlanders een moeizaam begin van het grote Abu Dhabi HSBC Championship. Geen van de 4 kwam donderdag onder par.

  Na een winterstop van ruim een maand konden de clubs deze week weer uit het vet op de DP World Tour. Bij de Nederlanders leek er donderdag nog roest op de swing te zitten.

  Joost Luiten en Wil Besseling mochten vroeg de baan in om hun golfjaar af te trappen. Vol tevredenheid zullen ze niet terugkijken op hun eerste rondje van 2023. Beiden begonnen hun toernooi in Abu Dhabi redelijk teleurstellend met een ronde 73 (+1). Met een 85e plaats lijken ze nog niet kansloos om het weekend te halen, al zal het vrijdag beter moeten.

  Ook Darius van Driel, die pas laat in de middag af moest slaan, staat voorlopig op +1. Van Driel mag vrijdagochtend nog wel terugkomen om nog 3 holes te spelen en wellicht een betere score dan landgenoten binnen te brengen.

  Die kans heeft Daan Huizing helaas niet meer. Huizing zal een heel sterke 2e ronde nodig hebben om net als vorig jaar de cut te halen in Abu Dhabi.

  Ryder Cup-captain Donald doet het voor

  Bovenaan het leaderboard vinden we na 18 holes een verrassende naam. Luke Donald, de aandtaand Ryder Cup-captain, liet zien het goede spel nog altijd in zich te hebben. Donald staat na een 64 (-8) alleen aan kop.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie