home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Straka boekt eerste Oostenrijkse overwinning

  28 februari 2022

  Sepp Straka mag zich sinds zondag de eerste Oostenrijkse winnaar op de PGA Tour noemen. In een enerverende laatste ronde trok hij de Honda Classic naar zich toe.

  De kans dat Daniel Berger zou gaan winnen werd door de bookmakers na 54 holes op 88% geschat. Een veilige inschatting, want Berger had een flinke marge van 5 slagen. Na 60 holes stond de Amerikaan alleen op een slag achterstand. Berger kende een dramatische start op PGA National en zag zijn voorspong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Opeens was Shane Lowry de leider.

  Berger vocht voor wat hij waard was, holede 2 keer uit van buiten de green, maar kon geen echte vuist meer maken. En Shane Lowry? Die had lange tijd de leiding in handen en deed eigenlijk niets fout. Maar als een duveltje uit een doosje kwam de onbekende Sepp Straka om de hoek kijken. De nummer 176 van de wereld wist in de luwte een mooie opmars te maken op de lastige slotholes van PGA National.

  Terwijl de regen op de 18e met bakken naar beneden kwam, maakte de 28-jarige Oostenrijker koelbloedig een birdie om alleen aan kop te gaan. Voor Lowry volstond een birdie om hem te evenaren, Berger had met een eagle een klein wonder nodig. Beide ervaren rotten faalden. Lowry moest na een slechte drive opleggen en kwam niet verder dan een par. Berger ging voor de green, maar vond het water.

  Oostenrijkse geschiedenis

  Met zijn zege schrijft Straka dus Oostenrijkse golfgeschiedenis. Op de European Tour wisten zijn landgenoten wel te winnen, in de Verenigde Staten nog nooit. Tot gisteren. Voor Straka geeft de zege ook veel rust. Sinds 2018 speelt hij op de tour, maar meermaals moest hij vechten voor zijn kaart. Dat hoeft voorlopig niet. Dankzij de overwinning is hij de komende jaren zeker van spelen op het hoogste niveau.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie