home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Sterk slot Luiten, Perez met de schrik vrij

  22 januari 2023

  Joost Luiten heeft op de slotdag van het Abu Dhabi HSBC Championship goede zaken gedaan. Met een 66 (-6) klom de Nederlander flink. Toch bleef hij ver verwijderd van winnaar Victor Perez.

  Veel eer was er zondag eigenlijk al niet meer te halen voor de 2 Nederlanders die het weekend haalden. In het rijk gedoteerde toernooi in Abu Dhabi is iedere slag alleen veel belangrijke euro’s waard.

  Dat besefte Joost Luiten maar al te goed. Dus ging het gas er zondag nog even op bij de Nederlander die dit seizoen beperkt speelrecht heeft. Luiten maakte 7 birdies en 1 bogey voor een 66 en een forse klim op het leaderboard naar plek 28. Met zijn 28e plaats verdient Luiten ruim € 70.000.

  De cheque van Darius van Driel viel een stuk lager uit. Van Driel kon zondag met een ronde 72 (level par) geen potten meer breken. Toch zal een gehaalde cut en een 56e plek na een moeizame start van het seizoen een opsteker zijn.

  Perez aan kop van druk leaderboard

  Bovenin begon een grote groep als kanshebber aan de laatste ronde. Met Shane Lowry en Francesco Molinari stond er een berg met ervaring bovenaan en een zee aan spelers volgde op 1 of 2 slagen.

  Juist die berg met ervaring was tijdens de laatste 18 holes niet opgewassen tegen het birdiegeweld achter hun. Bij Molinari wilden de putts de hele dag niet echt vallen. Lowry kon lang bovenaan aanklampen, maar gooide met een heel slechte reeks (bogey, bogey, tripple, bogey) laat in de ronde zijn kansen helemaal weg.

  Het was Victor Perez die tussen alle opstormende spelers de hardste sprint wist te trekken. De Fransman reeg de birdies aaneen en klom zo snel op van de 4e plek naar de 1e. Toen hij het zich even moeilijk maakte op de lastige par 3 17e kwam het geluk van de winnaar om de hoek kijken. Met een weergaloze bunkerslag maakte hij van een mogelijke bogey een birdie.

  Die birdie bleek welkom, want een hole later maakte Perez het zichzelf opnieuw moeilijk. Vanuit de fairwaybunker vond hij de waterhindernis. Gelukkig voor de winnaar van het Dutch Open 2022 was de bal nog droog en speelbaar. Een bogey bleek voldoende voor de zege.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie