home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Stenson Ryder Cup captain

  15 maart 2022

  De knoop is eindelijk doorgehakt: Henrik Stenson is de nieuwe Ryder Cup-captain voor Team Europa. Onder leiding van de Zweed moeten de Europeanen volgend jaar in Italië op zoek naar eerherstel.

  Wie het Europese team in 2023 moest gaan leiden bleef lang een onbeantwoorde vraag. De naam van Stenson werd al langere tijd genoemd als een van de kanshebbers, maar de 5-voudig Ryder Cupper leek ook wel geïnteresseerd in een overstap naar de Super Golf League. Die 2 zaken konden niet samen gaan, vond de DP World Tour.

  Het werd dus toch Stenson. De 45-jarige Zweed mocht sinds 2006 5 keer uitkomen namens Team Europa. In 2014 en 2018 was hij deel van een winnend team. In 2008 en 2016 zag hij de gouden troffee naar de Amerikanen gaan.

  Vorig jaar was Stenson een van de assistenten van Padraig Harrington. Op Whistling Straits gingen de Europeanen er met 19-9 genadeloos hard af. Aan Stenson de taak om in Italië order op zaken te stellen.

  Zach Johnson namens Amerika

  Waar het voor de Europeanen even wachten was, wist met in de VS vorige maand al wie de nieuwe captain zou zijn. Zach Johnson moet voor de Amerikanen gaan zorgen voor de eerste zege op Europese boden sinds 1993.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie