home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Stenson Ryder Cup captain af na LIV-move

  20 juli 2022

  Henrik Stenson is niet langer de man die Team Europe volgend jaar naar de Ryder Cup-zege moet leiden. Ook de Zweed is gezwicht voor de LIV-miljoenen. Voor de DP World Tour zijn die 2 dingen niet te combineren. De tour moet dus op zoek naar een nieuwe captain.

  Het mogelijke vertrek van Stenson hing al een tijdje in de lucht, maar dat maakt het niet minder pijnlijk. Dat de al gepresenteerde captain de miljoenen van Greg Norman verkiest boven een eervolle, unieke kans met historische waarde bevestigd de bizarre situatie waarin golf zich momenteel bevindt. Norman en de Saoedisch lijken op oorlogspad om de hele golfwereld op zijn kop te zetten voor een reeks nietszeggende exhibitietoernooien met bizarre prijzengelden.

  Voor Stenson betekent zijn keuze een goedgevulde portemonnee en een grote deuk in zijn imago. De Zweed gaf bij zijn presentatie aan volledige focus te hebben op de Ryder Cup. Die woorden blijken, net als die van veel eerdere overstappers, dus bijzonder weinig waard.

  Nieuwe captain gezocht

  Met nog iets meer dan een jaar voor de Ryder Cup van 2023 moet de DP World Tour dus op zoek naar een vervanger voor Stenson. Naar verwachting zal die binnen nu en een aantal weken bekend worden gemaakt. Mogelijke kanshebbers zijn onder andere Thomas Bjorn, Robert Karlson en Paul Lawrie.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie