home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  #TT Stanley’s tranendal op Torrey

  28 januari 2021

  Golf kan soms keihard zijn. Dat ondervond ook Kyle Stanley in het Farmers Insurance Open van 2012. Met zijn eerste overwinning in zicht ging het op de allerlaatste hole toch nog mis.

  Stanley begon dat laatste ronde van het toernooi met zes slagen voorsprong. Alles leek erop dat de op dat moment 24-jarige pro zijn eerste zege zou gaan boeken op de PGA Tour. Zeker toen er na 71 holes nog drie slagen tussen hem en Brandt Snedeker stonden en de niet bijster moeilijke par-5 18e van Torrey Pines de enige nog te nemen horde was.

  Die horde bleek toch iets te hoog. Stanley legde verstandig op om een wedge over te houden naar de lastig gestoken pin. Traditioneel wordt de vlag op zondag links voorop de green geplaatst, tussen het water en een flinke slope. Stanley wilde zijn bal via die slope terugspinnen naar de hole, maar gaf teveel spin mee waardoor zijn derde slag het water vond.

  Nog altijd geen probleem. Zelfs een double bogey was voldoende voor de zege. Stanley’s vijfde slag vond de achterkant van de green, waarna hij nog drie putts nodig had. Een tripple bogey betekende een play-off met Brandt Snedeker. Pijnlijk genoeg lag de cheque met de naam van Stanley al klaar.

  Kyle-Stanley-Farmers-Insurance-Open-Check

  Er moest een nieuwe komen, want uiteraard ging het ook in de verlenging mis. Beide heren maakten een birdie op de eerste hole van de play-off. Op de tweede hole had Snedeker aan een par voldoende voor de overwinning.

  Stanley’s revanche

  Lang hoefde Stanley niet te treuren om het debacle op Torrey Pines. Een week later nam hij op grootste wijze revanche op zichzelf door het Waste Management Phoenix Open te winnen.
  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie