home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Spieth putt slecht, wint wel

  18 april 2022

  Jordan Spieth heeft zondag de RBC Herritage gewonnen. Naar eigen zeggen, en volgens de statistieken, won hij op Harbour Town zonder zijn putter.

  De putter en Spieth zijn de laatste tijd geen al te beste vrienden. Ook deze week op Harbour Town liet de Amerikaan veel liggen op de greens. Maar ook zonder goed te putten wist hij er met de zege vandoor te gaan.

  Zaterdag miste Spieth op de 18e green een putt van 1 foot, ongeveer 30 centimeter. Het gemiste puttje was tekenend voor zijn spel op de greens. In The Masters moet Spieth na 2 dagen zijn koffers pakken, mede door veel onnodige fouten op het korte gras.

  De gemiste putt leek Spieth zondag duur komen te staan. Bovenaan het leaderboard veranderde veel. Het was Spieth die met een bliksemstart met twee eagles van achteruit omhoog stormde. Met een birdie op de laatste en een ronde 66 zette de Texaan een target neer in het clubhuis.

  Dat target leek een makkelijke prooi te worden voor spelers die hun ronde later waren begonnen. Maar stuk voor stuk beten ze hun tanden stuk op het korte, maar nauwe Harbour Town. Alleen Patrick Cantlay kon de score van Spieth evenaren.

  In de play-off die volgde was het pleit snel beslecht. Spieth had aan een par voldoende om de verlenging al na 1 hole te beƫindigen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie