home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Spannende dag voor Huizing

  6 november 2021

  Daan Huizing moet zondag aan de bak om zijn European Tour-kaart voor 2022 zeker te stellen. In de finale van de Challenga Tour zou hij nu net tekort komen, maar alles ligt dicht bij elkaar.

  Huizing had zaterdag een mixed bag wat zijn score betreft. Vier birdies, drie bogeys en dus -1 voor de dag. Daarmee klom hij naar de 18e plek in het slechts 45 spelers tellende veld. Omdat zijn naaste concurrenten voor promotie naar het hoogste niveau het beter deden zakte de Nederlander wel op de virtuele jaarranking naar plek 21.

  Alleen een plek bij de beste 20 geeft Huizing morgen recht op promotie naar de European Tour. Alles is zondag dus nog mogelijk en het zal een razendspannende slotdag worden. Veel spelers staan dicht bij elkaar en iedere slag zal daarom tellen in de race om promotie.

  Dat het voor Huizing deze week zo spannend is, mag een teleurstelling op zich heten. In april won hij knap de Irish Challenge. Daarmee klom de Soestenaar naar de top 5 op de ranglijst. Promotie is zo goed als zeker, dacht ook Huizing zelf. In de rest van het seizoen bleven topresultaten alleen uit. En dus begon Huizing ‘slechts’ als 17e aan het slottoernooi. Hopelijk kan hij zich zondag alsnog bij de andere Nederlandse tourspelers voegen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie