home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Solheim Cup naar Nederland

  15 november 2022

  Nederland is in 2026 het decor van een van de grootste evenementen in golf. De Solheim Cup komt naar Nederland. Over 4 jaar zullen de beste golfsters uit Europa en Amerika het tegen elkaar opnemen op Bernardus.

  Altijd maar de parallel trekken naar de mannensport is te makkelijl, maar de Solheim Cup laat zich het makkelijkst omschrijven als de Ryder Cup voor vrouwen. Sinds 1990 kruisen de beste speelsters uit Europa en Amerika om de twee jaar de degens.

  Dat dit toernooi van wereldformaat neerstrijkt in Bernardus is historisch te noemen. Nog nooit organiseerde Nederland een golftoernooi van dit formaat. In 2010 deed The Dutch een gooi naar het organiseren van de Ryder Cup in 2018, maar dat toernooi ging naar Le Golf National in Parijs.

  Bernardus het decor

  Dat Bernardus een uitstekende toernooibaan is, liet het de afgelopen 2 jaar wel zien tijdens het KLM Open. Spelers van formaat waren bijzonder enthousiast over de nog relatief jonge baan bij Den Bosch. Met de Solheim Cup mag Bernardus zich laten zien aan een nog groter publiek.

  Boeljon en Van Dam speelden mee

  In tegenstelling tot de Ryder Cup heeft de Nederlandse vlag wel ooit gewapperd in de Solheim Cup. Twee keer zelfs. In 2011 was Christel Boeljon erg belangrijk bij een nipte Europese zege. Anne van Dam was in 2019 ook onderdeel van het winnende Europese team.

  2 jaar achter elkaar

  In principe wordt de Solheim Cup net als de Ryder Cup om de 2 jaar gehouden. Voor corona waren de oneven jaren voor de Solheim Cup, maar na de uitgestelde editie van 2020 schoven de heren een jaartje op. Zo waren de Solheim Cup en de Ryder Cup vorig jaar kort na elkaar. Om dat weer recht te trekken zal er zowel volgend jaar (Finca Cortestin, Spanje) als in 2024 (Robert Trent Jones Golf Club, Gainssville VA) een editie zijn.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie