home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Smith wint Players-marathon

  15 maart 2022

  Er waren 5 dagen nodig om tot een winnaar te komen, maar het was het lange wachten waard. The Players van 2022 kende maandag een schitterend slot met Cameron Smith als winnaar.

  Een race tegen de elementen en een race tegen de klok. Zo kan The Players van dit jaar toch wel de geschiedenisboeken in. Het doorgaans zo zonnige Ponte Vedra Beach werd uitgerekend tijdens het vlaggenschip toernooi van de PGA Tour geteisterd door noodweer. Nadat donderdagmiddag de hoorn klonk duurde het tot zaterdagmiddag voordat de eerste ronde kon worden voltooid.

  Wat volgde was een golfmarathon. Zondag moesten de spelers hun 2e ronde afmaken en zo veel mogelijk van hun 3e ronde spelen, maar maandagochtend was er nog heel veel golf te spelen.

  ‘Luck of the draw’

  Tijdens The Open wordt weleens gesproken over ’the luck of the draw’. Met de extreme weersomstandigheden in Engeland kan je starttijd op donderdag en vrijdag een heel groot verschil maken. Wie geluk heeft speelt twee keer in prima golfweer, wie aan de andere kant van de startlijst staat kan twee keer pech hebben.

  The luck of the draw bleek afgelopen week ook in Florida te kunnen bestaan. Toen zaterdag het spel werd hervat was het weliswaar droog, maar extreme wind maakte scoren heel erg lastig. Flinke pech voor de spelers die nog een groot deel van hun ronde moesten voltooien. Zij maakten stuk voor stuk een flinke duikeling in het klassement. Onder deze pechvolgens heel wat grote namen als Colin Morrikawa, Brooks Koepka, Jordan Spieth en Rory McIlroy. Laatstgenoemde overleefde ternauwernood de cut, de rest kon naar huis.

  Het opende wel de deur voor de mindere goden. Zo bestond de laatste flight maandag uit Anirban Lahira, Doug Ghim en Carlos Ortiz. Niet de namen waar het grote publiek normaal gesproken op afkomt.

  Smith maakt het nog spannend

  Maar in de voorlaatste flight was het Cameron Smith die al snel de leiding naar zich toetrok. De langharige Australiër opende met 5 birdies in zijn eerste 6 holes. Op 7, 8 en 9 gaf hij wel weer een slag terug. Op 10, 11, 12 en 13 stonden er wederom birdies op de kaart van de nummer 10 van de wereld.

  Op de beroemde 17e sloeg Smith zijn bal koelbloedig op 1,5 meter voor birdie nummer 10 van de dag en drie slagen voorsprong. De minstens zo lastige 18e maakte het slot toch nog spannend. Terwijl Lahiri eveneens een birdie maakte op 17e vond Smith’s layup vanuit de bomen het water. Met een double zou hij opeens gelijk komen met de Indiër.

  Smith beperkte met een knappe up-and-down de schade tot een bogey. Lahiri kon met een birdie een verlenging afdwingen, maar bleef steken op een par.

  Voor Smith is de zege in The Players veruit de grootste in zijn loopbaan. 2 jaar geleden won hij het Sony Open in Hawaii, eerder dit jaar was hij in het Tournament of Champions wederom succesvol op Hawaii.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie