home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Smith leidt in jaarstart

  7 januari 2022

  De PGA Tour is terug. Donderdrag trapte de tour traditiegetrouw af op Hawaii met het Sentry Tournament of Champions. Cameron Smith leidt na dag 1.

  Het Tournament of Champions kan dit jaar rekenen op een heel sterk deelnemersveld. Zoals de naam al doet vermoeden mogen alleen spelers die in 2021 hebben gewonnen meedoen. Dit jaar is Rory McIlroy de enige die verstek laat gaan.

  Voor veel spelers is het toernooi een prettige manier om na de feestdagen de draad weer op te pakken. Ze reizen met het gezin af naar Hawai om naast werk ook nog vakantie te vieren.

  Cameron Smith liet donderdag zien weinig roest op de clubs te hebben. De Australiƫr had met een 65 (-8) weinig moeite met de Plantation Course op het Kapalua Resort. Smith wordt op een slag gevolgd door Daniel Berger, Patrick Cantlay en US Open-winnaar Jon Rahm.

  Zeldzame deelname Mickelson

  Ook Phil Mickelson maakt deze week zijn opwachting. Een unicum, want hoewel hij vaak heeft gewonnen ontbrak de lefty vrijwel altijd op Maui. Naar verluidt vierde hij er ooit zelfs vakantie tijdens de toernooiweek, zonder te spelen. Mickelson, inmiddels 51, zal ook beseffen dat dit mogelijk een van zijn laatste kansen is om in het selecte clubje winnaars te komen. Hij kende een degelijk weerzien. Hij noteerde donderdag een 69 (-2).

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie