home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Seizoen Luiten zit erop

  12 november 2021

  Voor Joost Luiten is het seizoen in mineur geëindigd. In het AVIV Dubai Championship mist de Nederlander de cut, wat betekend dat hij volgende week het DP World Championship moet missen.

  Luiten had een goede week nodig om zich te plaatsen voor het slottoernooi van de European Tour. Sinds 2010 wist hij zich ieder jaar te plaatsen, maar door een matig 2021 is hij er dit jaar dus niet bij in Dubai.

  Donderdag wist Luiten nog onder par te komen op de Fire Course van het Jumeira Golf Estate. Vrijdag kwam de Bleijswijker niet verder dan een ronde level par. Luiten trapte zijn ronde af met 3 bogeys, wat de weg naar boven de cutlijn alleen maar langer maakte. Maar hij rechtte zijn rug en wist door 5 birdies toch weer richting de cut te kruipen. Op zijn laatste twee holes was nog minimaal een birdie nodig om te mogen blijven hopen. Het werden twee bogeys om wederom een frustrerende week af te sluiten.

  Blik op 2022

  Voor Luiten was 2021 een zeer ondermaats jaar. Na een aantal prima resultaten in het voorjaar bleven de top-10 plaatsen in het vervolg van het seizoen uit. Te vaak eindigde de Nederlander in de middenmoot van toernooien met niet eens een heel sterk deelnemersveld.

  In de Race to Dubai gaat Luiten eindigen in de buurt van landgenoten Wil Besseling en Darius van Driel die met een mindere kaart niet konden meedoen aan de grotere toernooien. Op de wereldranglijst maakte hij een flinke duikeling tot ruimschoots buiten de top 200.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie