home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Scheffler zet zegereeks door op Augusta

  11 april 2022

  Scottie Scheffler mag met recht de man van het moment worden genoemd. Als kersverse nummer-1 van de wereld maakte hij de bijbehorende verwachtingen waar met zijn eerste majorzege.

  Kan je de beste golfer van de wereld zijn zonder ooit een major te hebben gewonnen? Die vraag zullen sommige golfliefhebbers zich hebben afgevraagd toen Scottie Scheffler de nummer-1 positie overnam. De Amerikaan won nog geen 2 maanden terug zijn eerste toernooi, voegde er nog 2 aan toe en steeg daarmee naar de hoogste plek op de wereldranglijst. Maar ja, zonder major.

  Met zijn zege in The Masters, zijn 4e sinds februari, maakt de 25-jarige Scheffler ook aan die twijfel een eind. Hij heerste op Augusta zoals de beste golfer ter wereld dat hoort te doen. Zelfs een 4-putt op de 18e kon hem niet van de zege houden.

  Voordat Scheffler zondag met liefst 5 slagen marge de 18e green opliep had zich een Masters-waardige zondag afgespeeld. Met 3 slagen achterstand leek Cameron Smith de enige die Scheffler nog van de zege af zou kunnen houden. De winnaar van The Players wist die achterstand binnen 2 holes te verkleinen tot 1. Werd het dan toch nog spannend?

  Op hole 3 keerde het tij in het voordeel van Scheffler. Beide heren misten de green en moesten knokken voor hun par. Maar waar Scheffler zijn chip holede liep Smith weg met een bogey. Verschil terug naar 3.

  Vanaf dat moment kon Smith geen vuist meer maken tegen zijn solide spelende flightgenoot. Een tripple bogey op de altijd lastige par 3 12e deed voor de deur dicht.

  Het was Rory McIlroy die met een memorabele laatste ronde nog iets van druk op de koele Scheffler kon zetten. De Noord-Ier die nog altijd hoopt op een groen jasje steeg dankzij een laatste ronde 64 (-8) van +1 naar -7 en vormde daarmee het target in het clubhuis.

  Maar Scheffler hield zijn kop erbij. Met 5 slagen voorsprong was er op de 18e green weinig meer om voor te spelen. Een bijna komische 4-putt voor double bracht de winstmarge uiteindelijk terug naar 3.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie