home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Scheffler worstelt en komt boven

  13 april 2024

  Scottie Scheffler begint zondag als solo-leider aan de laatste ronde van The Masters. De winnaar van 2022 leek zich zaterdag even te verslikken, maar knokte heel knap terug. Colin Morrikawa is op een slag achterstand ook nog volop in de race.

  De wind van vrijdag was zondag ver te zoeken in Georgia en maakte plaats voor een fijn zonnetje met hoge temperaturen. Werd Augusta daarmee een prooi voor lage scores? Zeker niet. De zon droogde de greens uit, wat de approaches een stuk lastiger maakte dan op de eerste twee dagen. Het werd voor velen zelfs een grotere worsteling dan een etmaal geleden toen windvlagen van rond de 50 kilometer per uur over de baan trokken. De bal dicht bij de vlag krijgen was op sommige holes een schier onmogelijke taak en drieputts lagen op de razendsnelle greens continu op de loer.

  Het betekende dat er bovenaan het leaderboard veel gebeurde, maar niemand echt weg wist te lopen. Bryson DeChambeau, Max Homa en Scottie Scheffler begonnen als leidend trio aan moving day. Van dit drietal was Homa de enige die zaterdagavond kon spreken van een saaie dag. Homa leverde een kaart in met geen enkele birdie en één bogey voor een ronde 73 (+1). Normaal gesproken een score waarmee je flink terrein verliest. Dit jaar niet. Homa mag ondanks zijn birdieloze ronde nog volop hopen op zijn eerste major.

  DeChambeau dan. Die kende een dag met behoorlijk veel meer ups en downs. De longhitter van LIV kreeg de eerste holes de ballen ook niet close genoeg om de birdies op de kaart te krijgen. Na 10 holes stond DeChambeau op level voor de ronde en nog ‘gewoon’ bovenaan het leaderboard. Net als velen leverde hij in op de lastig spelende 11e en 12e hole. Een bogey op 14 deed iets terug, maar een hole later leek het even helemaal fout te gaan. DeChambeau miste de green ver rechts met zijn 2e slag en zag een vet geraakte chip in het water verdwijnen: double. Een hole later leverde hij nog een slag in. Ook op 18 leek DeChambeau na een slechte drive en een punch out averij op te lopen. Vanuit de fairway holede hij echter zijn 3e slag voor een eigenaardige, maar zeer welkome birdie. Op -3 heeft hij zondag nog wel een gat te dichten.

  En Scheffler? Die leek dankzij een sterke start met 2 snelle birdies misschien wel eens een flink gat te gaan slaan met de rest van het veld. Toch stond de nummer-1 van de wereld 9 holes later opeens op een achterstand. Ook de vaak zo steady Scheffler bleek menselijk en leverde door een double op 10 en een bogey op 11 opeens heel dure slagen in. Hij hield zijn kop na de fouten echter koel. Een eagle op 13 bracht hem gedeeld aan de leiding en met een birdie op 15 was hij zelfs binnen no-time weer solo aan kop. Met een bogey-birdie slot wist de topfavoriet die positie vast te houden.

  Schefflers grootste uitdager is niet afkomstig uit de groep van 3 leiders na 36 holes. Colin Morrikawa manouvreerde zich zaterdag knap rond op Augusta en tekende met een 69 voor de op één na beste score van de dag. Morrikawa heeft zondag de taak om een gat van slechts een slag te dichten voor een 3e majorzege.

  Ludvig Aberg houdt de Europese eer hoog. In zijn eerste major (ja echt) laat de Zweedse nummer-9 van de wereld nog maar eens zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Aberg tekende had zaterdag een slag meer nodig dan Morrikawa en heeft op -4 nog uitstekende papieren om in zijn majordebuut te winnen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie