home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Scheffler wint ook Travelers Championship

  24 juni 2024

  Scottie Scheffler heeft nog maar eens een toernooizege toegevoegd aan zijn indrukwekkende lijst met overwinningen in 2024. De nummer-1 van de wereld was ook in het Travelers Championship de sterkste na een play-off met Tom Kim.

  Het zijn even indrukwekkende als bizarre cijfers: van de laatste 5 siganture events op de PGA Tour luisterde de winnaar 5 keer naar de naam Scottie Scheffler. In het US Open op Pinehurst vorige week eindigde de Amerikaan voor de eerste keer dit jaar buiten de top 20. Terug op de PGA Tour ging Scheffler door waar hij gebleven was: met winnen.

  Daarvoor moest hij deze keer wel iets dieper gaan dan eerder dit jaar. Tom Kim was de dag als leider begonnen met een slag voorsprong op Scheffler en Akshay Bhatia. Die laatste had het lastig op de slotdag en haakte al vrij snel af voor de overwinning. Kim kon op zijn beurt goed meekomen met de altijd solide Scheffler, maar leek toch een slag tekort te gaan komen met nog een hole te gaan. De nog altijd pas 22-jarige Kim perste er op de slothole een knappe birdie uit om een verlening af te dwingen.

  Lang was er niet voor nodig om Scheffler alsnog tot winnaar uit te kunnen roepen. Een slechte approach van Kim op de eerste play-off hole plugde in de bunker. Kim kon niet meer doen dan de bal een kleine 20 meter achter de hole spelen en zag zijn parputt de hole missen. Dat gaf Scheffler een eenvoudige tweeputt voor zege nummer 6 in 2023.

  Scheffler kon dankzij zijn zege opnieuw een mooie cheque bijschrijven. Tot nu toe verdiende hij alleen in 2024 al ruim 27 miljoen dollar aan prijzengeld. Meer dan het dubbele van nummer-2 Xander Schauffle.

  Ook op de PGA Tour protesten

  Dan was er nog een incident met protestanten op de 18e green. Net voordat de laatste flight zou gaan putten rende een groep protestanten de green op met rood en wit poeder. Met hun actie wilden ze aandacht vragen voor het milieu en de in hun ogen milieuonvriendelijkheid van golf. De actievoerders werden snel afgevoerd en de green kon worden schoongemaakt. Het deerde Kim in ieder geval niet om zijn birdieputt te maken.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie