home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Scheffler gaat door waar hij gebleven was

  22 april 2024

  Een nieuwe week, een nieuwe overwinning voor Scottie Scheffler. De man van het moment was ook in de RBC Heritage niet te stoppen.

  Een korte, smalle baan waarbij precisie vanaf de tee belangrijker is dan afstand. Harbouw Town leek op papier misschien niet de ideale plek voor Scottie Scheffler om een volgende overwinning toe te voegen aan de indrukwekkende reeks die hij de laatste weken neerzet. Niets bleek minder waar. De kersverse Masters-kampioen was op Hilton Head Island in South Carolina opnieuw heer en meester.

  Scheffler liep maandagochtend uiterst ontspannen richting de 18e green. De laatste ronde moest zondag door slecht weer worden onderbroken en werd tegen de avond vanwege duisternis uitgesteld tot de volgende ochtend. Op dat moment had de nummer-1 van de wereld al een comfortabel gat geslagen naar de rest van het veld.

  De laatste 3 holes die Scheffler maandag nog te spelen had, werden zo een walk in the park. Op de lastige slothole van Harbour Town kon hij zich nog een bogey permitteren. Een klein smetje op zijn 4e zege in zijn laatste 5 starts. In het Shell Houston Open werd Scheffler overigens 2e. De laatste keer dan hij niet in de top-10 eindigde was een 17e plek in The American Express, half januari.

  Sahith Theegala had deze week de eer om de beste speler na Scheffler te zijn. Hij eindigde op -16, 3 slagen achter de winnaar. Wyndham Clark liet zich nogmaals zien in een van de Signature Events. Clark eindigde als 3e samen met Patrick Cantlay.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie