home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Scheffler, Conners en Hovland aan kop

  20 mei 2023

  Met nog 2 dagen te spelen is het PGA Championship nog allesbehalve beslist. Scottie Scheffler is als gedeeld leider dan misschien de topfavoriet, op Oak Hill lijkt niets zeker.

  Het was op een regenachtige vrijdag vooral overleven tijdens de 2e ronde van het PGA Championship. Met een ronde level par deed je ten opzichte van het veld goede zaken en meer spelers zakten weg dan dat er naar boven kwamen.

  Scottie Scheffler deed wat hij een dag eerder ook deed: zich vakkundig manoeuvreren tussen de taaie rough van Oak Hill. De bogeys bleven niet zoals donderdag van de kaart, maar met een ronde 68 (-2) deed de nummer-3 van de wereld precies wat deze week weleens het recept voor de zege kan zijn. Overeind blijven.

  Voor die opdracht slagen ook Correy Conners en Viktor Hovland vooralsnog met verve. De Canadees en Noor deden in het verleden mee voor de zege in majors, maar gaan dit weekend op jacht naar hun eerste majoroverwinning.

  Nog zoveel kanshebbers

  Als de eerste 2 dagen iets aantoonden was het wel dat bogeys op de loer liggen op Oak Hill. Een zekerheid dat de winnaar zondag naar de naam Scheffler, Hovland of Conners zal luisteren is het dus nog allesbehalve.

  Bryson DeChambeau is toch wel de meest opvallende naam in de hogere regionen van het leaderboard. De flink afgeslankte longhitter had het vrijdag even moeilijk, maar knokte zich sterk terug en is met -3 nog volop in de race.

  Datzelfde geldt voor een andere LIV-speler die zijn vorm terug heeft gevonden. Brooks Koepka noteerde met een 66 (-4) vrijdag de beste score van de dag en staat met -2 stevig in de top 10.

  Wie wonderwel ook bij de beste 10 staat is Rory McIlroy. Ploeterend vanaf de tee is het tot op heden heel hard werken voor de tweevoudig winnaar van het PGA Championship. Des te knapper is het dat McIlroy zich staande houdt. De Noord-Ier kwam vrijdag in 10 holes tijd terug van +3 naar level par en mag met die score een sprankje hoop houden.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie