home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Rory de Koning van Quail Hollow

  13 mei 2024

  Rory McIlroy vertrekt met een berg aan zelfvertrouwen richting Valhalla. In aanloop naar het PGA Championship won hij zondag op indrukwekkende wijze voor de vierde keer het Wells Fargo Championship.

  Met de tweede major voor de boeg zal het deze week veel gaan over Rory McIlroy. Tien jaar geleden won de destijds 26-jarige Noord-Ier op Valhalla zijn vierde major. Wie toen had gezegd dat de teller tien jaar later nog altijd op vier zou staan, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch is dat de realiteit nu het PGA Championship na een decenium terugkeert op de baan in Kentucky.

  Over de reden waarom het McIlroy al zo lang niet meer lukt om een nieuwe major toe te voegen aan zijn palmares zal ongetwijfeld veel geschreven worden. Zondag zorgde hij er in ieder geval voor dat zijn naam deze week hoog, zo niet bovenaan, het lijstje met favorieten. Met een indrukwekkende reeks liet McIlroy zondag geen spaan heel van Xander Schauffele met wie zich een een-op-een gevecht ontvouwde.

  Schauffele startte de dag met een slag voorsprong op McIlroy en leek na zeven holes de touwtjes wel in handen te hebben. Dankzij een two shot swing op de zevende stond de Amerikaan twee slagen voor op zijn flightgenoot. Op de laatste tee was het gat zeven slagen in het voordeel van McIlroy.

  En het was niet eens dat Schauffele een sloot aan slagen terug gaf. McIlroy maakte birdies op 8 en 9. Om daarna de tweede negen te beginnen met een eagle. Een achterstand van twee slagen werd zo een voorsprong van een slag en vanaf dat moment was Schauffele toeschouwer van zijn opponent. Op 13, 14 en 15 zette McIlroy opnieuw een birdie-birdie-eagle reeks neer, mede door een hole out voor eagle op de 15e.

  Met zeven slagen voorsprong had McIlroy een uitsterst comfortabele marge op de tee van de lastige slothole op Quail Hollow. Een double bogey op 18 was dan ook niet meer dan een smetje op een verder briljante kaart.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie