home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Reed, DeChambeau, Perez naar LIV Golf

  12 juni 2022

  Het zo omstreden LIV Golf heeft nog eens 3 PGA Tour-spelers aan zich weten te binden. Patrick Reed, Bryson DeChambeau en Pat Perez maken de miljoenenoverstap naar het circuit van Greg Norman.

  Dat er in de nasleep van het eerste LIV-toernooi dat deze week in Londen werd gespeeld nog meer spelers zouden overstappen was wel de verwachting. Spelers als Dustin Johnson, Phil Mickelson en Ian Poulter gingen al eerder voor het grote Saoedische geld en kregen deze week de nodige kritiche vragen te verduren.

  Nu die kastanjes uit het vuur zijn, zal de overstap voor anderen een beetje makkelijker zijn. In ieder geval voor de drie heren die nu kiezen voor de omstreden oliedollars. Zij zullen eind deze maand in Portland hun LIV-debuut maken.

  Schorsing maakt geen indruk

  Donderdag, net nadat de shotgun in Londen van start was gegaan, maakte de PGA Tour bekend dat zij die in dat toernooi meespeelden een schorsing krijgen. ‘Prima als je naar LIV gaat, maar van 2 walletjes eten is geen optie’, was de strekking van de boodschap. Een boodschap die dus niet bij iedereen indruk wist te maken.

  Probleemkindjes

  Met het vertrek van DeChambeau verliest de tour een spraakmaker, maar ook een probleemkind. DeChambeau had het regelmatig aan de stok met rulesofficial en gedroeg zich op en naast de baan vaak als een verongelijkte prima donna. Ergens zal zijn vaarwel een opluchting zijn voor de tour.

  Dat geldt ook zeker voor Reed. Hij en zijn entourage lagen met enige regelmaat in de clinch met rulesofficials, medespelers en andere tourmedewerkers. Naar verluidt was er vanuit Team Reed altijd wel iets te zeuren op de tour. Tel daar een aantal regelkwesties bij op en ook het vertrek van Reed zal niet door iedereen met een traan worden bekeken.

  Sneeuwbaleffect

  Waar men zich in Ponte Vedra Beach wel zorgen over zullen maken is een sneeuwbaleffect dat kan ontstaan. Het evenement in Londen was geforceerd. Met ongemakkelijke teamindelingen en gratis kaarten om drukte te veinzen. Maar het was in veel groter en succesvoller dan wellicht was verwacht en gehoopt. Voor spelers die twijfelden zal de drempel ongetwijfeld een stukje lager zijn geworden.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie