home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Rahm laat het weer zien op Torrey Pines

  28 januari 2022

  Jon Rahm en Torrey Pines lijken ook in 2022 gemaakt voor elkaar. Na 2 dagen gaat de Spanjaard gedeeld aan kop in ‘zijn’ Farmers Insurance Open.

  Dat we Jon Rahm bovenaan een leaderboard zien op Torrey Pines mag eigenlijk geen verrassing meer heten. In 2017 won de Spanjaard zijn eerste toernooi als PGA Tour-speler op de baan vlakbij San Diego. In de 5 edities daarna eindigde hij slechts een keer buiten de top-10. Afgelopen juni won Rahm in het US Open op ‘Torrey’ zijn eerste major.

  Op donderdag en vrijdag liet Rahm opnieuw zien dat het een gelukkig huwelijk is. Met -13 na 36 holes mag hij zich gedeeld leider noemen. Samen met Justin Thomas en Adam Schenk. De relatief onbekende Schenk wist vrijdag een flinke move te maken met 8 birdies op rij op weg naar een ronde 62 (-10) op de North Course.

  DeChambeau grijpt naar rug en moet naar huis

  Het Farmers Insurance Open wordt de eerste 2 dagen gespeeld op de 2 banen van Torrey Pines. De South Course speelt vrijwel ieder jaar een stuk lastiger dan de North Course. Dat bleek ook dit jaar het geval. Veel spelers die vrijdag de South Course op het programma hadden staan trokken aan het korste eind.

  Onder hen Bryson DeChambeau. De Amerikaanse longhitter kende een moeizame 2e dag deed halverwege zijn ronde iets opmerkerlijks. Na een slechte drive greep hij naar zijn onderrug en leek hij zichtbaar pijn te hebben. Ook op de holes die volgden zagen we DeChambeau naar zijn rug grijpen.

  Het is de vraag in hoeverre DeChambeau geblesseerd is. Sinds vorig jaar houdt hij er een stevig fitnessschema op na in zijn zoektocht naar meer afstand. Dat riep bij velen al de vraag op hoe lang zijn lichaam dat zou houden. Wellicht is het antwoord op die vraag na vrijdag al bekend.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie