home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Rahm blijft gaan

  23 januari 2023

  Er lijkt op dit moment geen maat te staan op Jon Rahm. De Spanjaard won met The American Express zijn 4e toernooi in 6 starts en stoot Cameron Smith naar plek 4 op de wereldranglijst.

  2 weken na zijn bizarre winst in het Sentry Tournament of Champions stond Jon Rahm zondag wederom met een beker in zijn handen. Dit keer was er geen inhaalslag voor nodig, maar had hij het grotendeels zelf in de hand.

  Rahm begon als gedeeld leider met rookie Davis Thompson aan de laatste ronde in Palm Springs. De onervaren Thompson was niet van plan zich eenvoudig opzij te laten zetten door de inmiddels gepokt en gemazelde Rahm. En zo ontvouwde zich een mooie strijd om de zege.

  Omdat de birdies op de Dye Stadium Course voor het oprapen liggen en de leiders niet hun beste spel speelden, mengden meer kanshebbers zich in die strijd. Onder andere Xander Schauffele die met een ronde 62 (-10) nog een flinke winst boekte. Schaffele kwam uiteindelijk toch te kort echt een kans te maken.

  Een birdie op de par 5 16e gaf Rahm laat in de ronde een slag voorsprong op Thompson. Beide heren kwamen met parren richting het clubhuis.

  Zo boekte Rahm zijn 4e wereldwijde zege in 6 starts. Met de reeks die hij sinds september neerzet is het een klein wonder dat de Spanjaard de wereldranglijst nog niet aanvoert. Sinds het BMW PGA Championship op Wentworth eindigde Rahm als 2e, 1e, 4e, 1e, 8e, 1e en nu dus nog een keer 1e.

  Daarmee komt nummer-1 van de wereld Rory McIlroy wel in het vizier. Zeker in de wetenschap dat Rahm deze week op Torrey Pines het Farmers Insurance Open speelt. En wie Rahm zegt, zegt Torrey Pines. Hij eindigt het Farmers Insurance Open steevast hoog op het leaderboard en won in 2021 het US OPen op ‘Torrey’.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie