home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Brons voor Luiten in Thailand

  19 februari 2023

  Joost Luiten zal met flink meer zelfvertrouwen vanuit Thailand doorreizen naar India. Meedoen voor de overwinning zat er zondag niet meer in, maar een gedeelde 3e plek is een flinke opsteker voor de Nederlander. Thorbjørn Olesen won in Bangkok met een straatlengte voorsprong.

  Natuurlijk hoopte Joost Luiten vanmorgen vroeg dat hij zich vandaag kon gaan mengen in de strijd om de zege. De laatste keer dat de Nederlander een beker omhoog mocht houden dateert alweer van 5 jaar geleden. Met 3 slagen was het gat naar leider Thorbjørn Olesen nog wel fors. Luiten moest dus en goed zelf spelen en hopen op foutjes van de Deen.

  Slecht speelde Luiten zondag zeker niet. Hij profiteerde goed van de eenvoudige openingsholes met 2 birdies. Echt doortrappen zat er daarna helaas niet meer in. Luiten moest een bogey slikken op de 5e en kon pas op de 13e zijn 3e birdie van de dag noteren.

  Op dat moment was Olesen al ver uit zicht. De Deen speelde solide, maakte birdies waar hij dat moest doen en hield de bogeys van de kaart. Het betekende voor de achtervolgers dat alleen het zilver nog echt in het spel was.

  Eremetaal leek voor Luiten na een slordige bogey op de par 3 14e niet meer haalbaar. Maar 2 keurige birdies op de 15e en 17e brachten hem naar -18 en een mooie gedeeld 3e plaats. Het zilver ging naar Duitser Yannick Paul op -20. Op Olesen stond met -24 deze week geen maat.

  Beste resultaat sinds 2019

  Voor Luiten is de top-5 plek zijn eerste sinds een 3e plek in het Abu Dhabi Championship van 2019. Het is een mooie bevestiging dat de Nederlander op de weg terug is na een moeilijk 2022. Dankzij de topnotering klimt Luiten naar de 26e plaats in de Race to Dubai. Volgende week speelt hij het Hero India Open.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie