home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Pieters pakt Portugal Masters

  7 november 2021

  Het was ruim twee jaar geleden dat Thomas Pieters een zege had gepakt. Sinds zondag weet de Belg weer wat winnen is. Hij won het Portugal Masters.

  Met een meterslange parputt op de 18e hole van de Dom Pedro Victoria Course stelde Pieters zijn 4e European Tour zege veilig. Een opsteker voor de Belg die de afgelopen jaren in een langzame neerwaartse spiraal leek te zitten. Deze week viel alles op zijn plek voor Pieters.

  Met 4 rondes ruim onder par maakte Pieters gehakt van de resortcourse in Portugal. In een tweestrijd met Fransman Mathieu Pavon moest de Antwerpenaar op zoek naar zijn eerste zege sinds zijn winst in het bescheiden Czech Masters van 2019.

  Het leek Pavon die die strijd ging winnen. Een tripple bogey op de 12e gooide de strijd opeens weer helemaal open. Een two shot swing op de 17 (bogey Pavon, birdie Pieters) gooide de wedstrijd in het slot.

  En dus mag Pieters zich weer een winnaar noemen. Dankzij de overwinning klimt de Belg flink in de Race to Dubai naar de 29e plek. Ook in de Race to Dubai maakt de huidige nummer 129 waarschijnlijk een flinke sprong de goede kant op.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie