home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Pieters officieel naar LIV

  21 februari 2023

  Alles heeft een prijs, ook het geweten van Thomas Pieters. De Belg zwicht voor een – naar verluidt – miljoenenbod van Greg Norman en vertrekt naar LIV.

  Thomas Pieters maakt officieel de overstap naar LIV Golf. Geruchten over de verrassende overstap hingen al een tijdje in de lucht. Maandag werden deze geruchten bevestigd via het Twitter-kanaal van LIV. De Belg maakt deze week zijn debuut op hun omstreden circuit. Pieters zal zijn wedstrijden op het circuit gaan spelen in het team ‘Range Goats’ van captain Bubba Watson, Harold Varner III en Taylor Gooch.

  De naam van Pieters werd vorig jaar al in verband gebracht met LIV, maar verder dan dat kwam het niet. Tot nu dus.

  Wel geld, geen Ryder Cup

  De overstap van Pieters is pijnlijk voor de DP World Tour. Als nummer-34 van de wereld is hij een van de sterkste vaste spelers op de tour en groot kanshebber op een plek in het Europese Ryder Cup-team. Begin dit jaar speelde hij nog meer in de Hero Cup dat wordt gezien als een oefentoernooi voor de Ryder Cup. Hoewel niets officieel bevestigd is, worden LIV-spelers zeer waarschijnlijk uitgesloten van deelname.

  Ook valt het nog te bezien of Pieters nog welkom is op de DP World Tour. Begin deze maand begon een rechtszaak tussen de tour en een handjevol spelers. Die moet bepalen of de tour het recht heeft om LIV-spelers te weigeren. De PGA Tour weert de ‘LIV-rebellen’ al langer, op de DP World Tour bleek dat iets lastiger te regelen. Daarom werden ze schorvoetend toegelaten tot de rechter uitspraak heeft gedaan. De uitspraak wordt binnen een aantal weken verwacht.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie