home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Schauffele op stoom

  17 mei 2024

  Xander Schauffele is donderdag op sneltreinvaart uit de startblokke geschoten in het PGA Championship. De Amerikaan zette met een ronde 62 (-9) een nieuw baanrecord neer op Valhalla. Waar overigens ook veel andere grote namen laag gingen op dag 1.

  In de geschiedenis van de majors werd er vier keer een 62 binnengebracht. Branden Grace was de eerste, in het US Open van vorig jaar voegden Rickie Fowler en Xander Schauffele zich in dat lijstje en sinds donderdag staat de naam van die laatste er nog een keer in. Wie zijn bal deze week op de fairway weet te houden kan heel laag gaan op Valhalla. Dat liet Schauffele tijdens de eerste ronde overtuigend zien. Met negen birdies en geen enkele bogey had hij geen kind aan de baan die na tien jaar weer het PGA Championship mag hosten.

  Vorige week moest Schauffele de zege nog laten aan Rory McIlroy, die deze week natuurlijk volop in de spotlights staat. Kort na zijn zege van zondag kwam uit dat hij en zijn vrouw in scheiding liggen. Deze onrust in zijn privésfeer leken hem op de baan niet te deren. McIlroy tekende voor een zeer steady 66 (-5). Een score waar onder andere ook Colin Morikawa en Belg Thomas Detry op binnenkwamen. Tussen Schauffele en de groep op -5 zetten Sahith Theegala, Tony Finau en Mark Hubbard een knappe 66 (-6) neer.

  Natuurlijk was er ook volop oog voor de man die tot nu toe het golfjaar domineert: Scottie Scheffler. De Masters-kampioen, nummer-1 van de wereld en kersverse vader keerde na zijn vaderschapsverlof terug op de baan. En hoe. Scheffler begon zijn ronde door vanaf ruim 130 meter uit te holen voor eagle op de eerste hole. Na deze knallende start zakte zijn spel iets weg, maar met een 67 (-4) is Scheffler zijn week prima gestart. Iets wat ook geldt voor titelverdediger Brooks Koepka die net als Scheffler een 67 maakte.

  Woods oogt roestig

  Ook Tiger Woods is deze week van de partij. Met de spaarzame momenten dat Woods tegenwoordig nog op de fairways te zien is, kan de 15-voudig majorwinnaar natuurlijk geen echt goed ritme opbouwen. Net als vorige maand op Augusta speelde Woods donderdag een prima eerste ronde op Valhalla, maar ontbreekt de echte scherpte. Met een 72 (+1) deed Woods het zeker niet slecht. Zeker gezien de twee slordige drieputts waarmee hij op zijn laatste twee holes een score onder par vergooide. Waarschijnlijk zal een ronde onder par vrijdag wel een vereiste zijn om het weekend te halen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie