home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  PGA Tour en PIF stellen deadline uit

  31 december 2023

  De PGA Tour en het Public Investment Fund (PIF) van Saoedie-Arabie zijn er niet in geslaagd om voor het eind van het jaar tot een deal te komen. Van tafel is een samenwerking nog niet. De 2 partijen hebben hun deadline uitgesteld tot in het nieuwe jaar.

  Volgens het framework agreement dat sinds 6 juni op tafel ligt, moesten de tour en de PIF voor het eind van dit jaar tot een definitieve samenwerking komen. Dat is niet gelukt. Na wekenlange radiostilte maakte de tour bekend dat er in het nieuwe jaar verder wordt gepraat.

  Onverwacht kwam het opschorten van de deadline niet. Voor het professionele golf betekent het wel nog langer onzekerheid over de lange termijn. Hoe de golfwereld er in 2025 uitziet, weet dus nog niemand. Zeker is wel dat een mogelijke samenwerking de golfwereld opnieuw flink zal opschudden, maar ook kan zorgen voor een hereniging van de sport die de afgelopen 2 jaar vergescheurd is.

  Tour praat ook met investeerder

  Naast een miljardeninvestering van de PIF probeert de PGA Tour ook met een andere investeringspartij tot een deal te komen. De Fenway Sports Group (eigenaar van onder andere Liverpool en de Boston Red Sox) wil forst investeren in de golfsport. Mogelijk ontstaat er binnenkort een samenwerking tussen de 3 partijen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie